Ga naar de inhoud

Boekentips


Leembossen in het Groene Woud

De prachtige leembossen van De Mortelen, de Pailjaart, Heerenbeek, het Veldersbosch, De Scheeken, het Dommeldal en De Geelders zijn de ecologische schatkamer van Het Groene Woud. Wie deze schatkamer wil verkennen en bewonderen, moet dit boek lezen en daarna in stilte en rust van de natuur genieten. 

Te bestellen bij het Brabants Landschap


De Dommel
stroom door tijd, natuur en landschap

Dit ‘Dommelboek’ beschrijft wat er nu zo bijzonder is, hoe het er nu uitziet en wat de toekomst zou kunnen zijn voor natuur, landschap en water in een altijd maar veranderend stroomgebied. Eerst wordt de Dommel in groot perspectief geschetst.


Velder en Heerenbeek

Samen met de geschiedenis over Velder is het Oirschotse landgoed Heerenbeek beschreven. Het boek omschrijft de geschiedenis en de huidige situatie van de twee prachtige middeleeuwse landgoederen. Met ontwikkelingen vanaf de 13e eeuw tot heden, maar daarnaast ook met een vooruitblik op de toekomst. De heren van Boxtel en de norbertijner Abdij van ’t Park waren de middeleeuwse eigenaren van Velder en Heerenbeek.


Silent Spring

Dit boek kwam ter sprake in de presentatie over Ecologie van Martijn. Silent Spring (Nederlandse titel: Dode Lente) is een boek over milieuproblematiek geschreven door de Amerikaanse bioloog Rachel Carson. Het boek werd gepubliceerd op 27 september 1962 en behandelt de nadelige milieueffecten veroorzaakt door het willekeurige gebruik van pesticiden. Carson beschuldigde de chemische industrie van het verspreiden van desinformatie en ambtenaren van het klakkeloos accepteren van de marketingclaims van de industrie.


tips? Stuur een mailtje naar: postduif@natuurgidsenhetgroenewoud.nl