Ga naar de inhoud

Communicatiemiddelen

Als je met 33 deelnemers, een stuurgroep, een docententeam en een groep mentoren een opleiding van anderhalf jaar in goede banen wilt leiden, heb je een aantal communicatiehulpmiddelen nodig. De praktijk zal uitwijzen wat het beste werkt, maar de gereedschapskist ziet er momenteel als volgt uit:

Website

www.natuurgidsenhetgroenewoud.nl. Deze website is een openbare website voor algemene informatie met betrekking tot de opleiding. Hij was in eerste instantie bestemd voor het informeren van potentiële deelnemers, en bevat algemene informatie voor media en partners. Er zit geen login-functie op de website, je kunt hier géén inhoudelijk lesmateriaal e.d. vinden, hiervoor wordt OnsIVN gebruikt.

OnsIVN groepen

NGO Het Groene Woud  Stuurgroep. Vanuit elke afdeling is er één persoon vertegenwoordigd in de stuurgroep. Deze besloten groep wordt gebruikt voor de organisatie van de opleiding.

NGO Het Groene Woud Deelnemers. Een groep waarin alle deelnemers van de opleiding zitten. In de mediabibliotheek van deze groep kun je documenten vinden zoals het lesprogramma, verslagen van lessen en excursies. Een soort dropbox-functie. Dit is een besloten groep, alleen toegankelijk voor deelnemers.

NGO Het Groene Woud Mentoren. Een groep voor de mentoren. Hierin kunnen de mentoren onderling communiceren over de voortgang van allerlei opdrachten en de begeleiding. In de mediabibliotheek zijn specifieke documenten te vinden zoals beoordelingsformulieren e.d. Dit is een besloten groep, alleen toegankelijk voor Mentoren.

Email

Af en toe zal er mail verstuurd worden met betrekking tot de organisatie van de opleiding. Het laatste nieuws, eventuele wijzigingen in tijd of plaats, herinneringen e.d. Hiervoor wordt de het Email adres postduif@natuurgidsenhetgroenewoud.nl gebruikt.

Whats app groepen

De meeste deelnemers zullen binnen hun eigen groep communiceren via een whatsapp-groep, waarin bijvoorbeeld ook een mentor of stuurgroeplid zit. Dit is een makkelijke manier om onderling te communiceren over carpoolen, zaken m.b.t. het adoptiegebied of groepsopdrachten. Vanuit de organisatie wordt geen gebruik gemaakt van Whats app om te communiceren naar de deelnemers.